Hobby výstava 2015 - sobota 18. 4. 2015 od 10 hodin

07.02.2015 20:47

Již třetím rokem si dovolujeme pozvat všechny zájemce na akci s podtitulem "Jaké máme koníčky". Na této "Hobby" akci budou vystavovatelé prezentovat mnoho exponátů, jež jsou výsledkem jejich rozmanitých výtvarných, modelářských či sběratelských "Hobby" aktivit.  Akce slouží k propagaci a rozvoji zájmových činností především u dětí a mládeže (i dospělí zájemci jsou však vítáni) a to i v oborech a činnostech, které nejsou běžně vidět. Jedná se tedy spíše o "domácí koníčky", tedy hlavně o výtvarníky (patchwork, tvorba z korálků, pletené výrobky, vyšívané obrazy, ...), kutily (někdy jsou to již i výtvarníci a modeláři zároveň), modeláře (letadla, bojová technika,  lodě i plovoucí ...), sběratele (a sbírat se dá leccos) ...

Vystavovatelé jsou především z našeho regionu a jsou mezi nimi i mistři ČR a držitelé medailí z mezinárodních soutěží.  Mnozí předvádí na výstavě svůj koníček "tvořivě", tak aby každý mohl vidět, jak se co dělá a v dílničkách si mohl mnohé i osobně vyzkoušet. Tradičně tedy bude na Hobby výstavě množství dílniček, kde bude možné vytvořit si vlastní výrobek nebo model a ten si i odnést.  Prosazujeme zásadu, že na správné Hobby si musí každý "šáhnout", aby zjistil, co ho baví. Opět tu tedy bude populární tvorba z korálků, či tvoření rozmanitých předmětů metodou scrapbookingu, bude možné si postavit modely házedel, co skutečně létají nebo jednoduché modely z papíru či i plastikové modely, co se nelepí, jen secvakávají, lze zkusit i ty lepené. 

Mezi novinkami letošního ročníku máme sběratele letadel z 2. světové války, jenž  je vyhledává a vykopává, tedy to, co z nich zbylo, a který mimo prezentace zajímavých exponátů, chystá pro zájemce možnost vyzkoušet si práci s detektorem kovů při hledání skrytých drobností.

Pro ty , co  u nás ještě nebyli, upřesňujeme, že vstup do sálu je v centru z ulice Pražská hned vedle vstupu do Restaurace u Jaroslava Korycha.

Pro lepší představu pro ty, co na naší akci ještě nezavítali, doporučujeme shlédnout reportáž z loňského ročníku, kterou ve Zprávičkách na kanálu :D Česká televize vysílala 14. 4. 2014:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10265744641-zpravicky/214411000160414/dalsi-casti

Uvítáme i další zájemce o prezentaci jejich tvůrčích koníčků či tipy na někoho takového. Nestyďte se za své Hobby. Nebojte se a zavolejte či napište.

Kontakt: Petr Morysek, tel.: 733 746 891, petr.morysek@bsc.cz